5 podia voor talentontwikkeling

Deze 5 podia zetten zich in voor talentontwikkeling in Nederland.

Podium voor talentontwikkeling – Iedereen jaar kunnen podia buiten de omgeving van de vier grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) een beroep doen op subsidie voor talentontwikkeling. Denk hierbij aan band workshops, muziekproductie workshops, talentenjachten of een jamsessie. Met name voor beginnende bands kunnen deze talenontwikkeling-programma’s interessant zijn. Zo zijn de talentenjachten en jamsessies meestal kosteloos. En krijg je vaak direct feedback over je podium prestaties. Altijd goed om af en toe even een spiegel voor je neus te krijgen.

Headroom heeft vijf podia op een rij gezet die programma’s bieden voor talentontwikkeling.

 

Fluor – Amersfoort

In diverse vormen biedt poppodium Fluor culturele en educatieve ondersteuning aan muzikanten en aanstaand professionals die verder willen. 

Voorhoede en HBA On Tour: een podium voor talentvolle acts.

  • Kei van Amersfoort: een artiestencontest waarbij lokale, jonge artiesten een podium én professionele begeleiding krijgen bij hun carrière. Bands, singer-songwriters en producers krijgen hier een podium en kansen om zich verder te ontwikkelen.
  • Zeven op Zondag: een zondag waarbij regionale artiesten uit alle genres – van klassiek tot heavy metal – een professioneel podium geboden wordt.
  • Club No Man’s Land: een programma voor artiesten om zich naast muzikaal ook zakelijk te ontwikkelen, middels de succesvolle edities van waarbij muziekprofessionals hun kennis delen over onderwerpen als boekingen, management en het uitbrengen van muziek. 

 

Duyker – Hoofddorp

Voorheen bekend onder de naam Artquake, biedt Duycker alle mogelijkheden en faciliteiten om jongeren op creatief vlak te ondersteunen en talent(en) te ontwikkelen op het gebied van muziek. Het hele jaar door organiseert Duycker workshops, lesprogramma’s, jamsessies en diverse inspirerende culturele evenementen.

 

Dynamo – Eindhoven

Dynamo is een creatief platform voor jong talent. Een jongerencentrum, podium, workshopruimte en school in één. In de binnenstad van Eindhoven bieden wij letterlijk en figuurlijk een podium voor talentontwikkeling. De workshopdocenten zijn talentvolle en gepassioneerde jongeren die Dynamo zelf opleiden samen met Fontys Hogescholen. Zo kunnen zij hun talent doorgeven aan anderen.

 

Burgerweeshuis – Podium voor talentontwikkeling in Deventer

Het burgerweeshuis heeft 3 interessante programma’s voor talentontwikkeling op muzikaal gebied.

  • Deventer Talenthouse: Dit is een workshoptraject waarin je de eerste stappen kan zetten op het gebied van produceren, platen draaien, rappen en het schrijven van liedjes.
  • De Burger Beurs: Sinds 2015 is de Burger Beurs in het leven geroepen. Met deze beurs geeft het podium de muzikanten een boost aan hun muzikale carrière. Een jaar lang kunnen drie muzikanten gebruik maken van de middelen, de kennis en het netwerk van het Burgerweeshuis. En krijgen ze een budget om producties te ontwikkelen.
  • Communities: Burgerweeshuis ondersteunt verschillende initiatieven met kennis, fondsenwerving en faciliteiten. Op dit moment ondersteunt het het Deventer Singer Songwriter Gilde, New Deventer Collective, Monkeyjam en Nieuwe Electronische Waar.

 

Phoenix – Podium voor talentontwikkeling in Breda

Phoenix is een nieuw poppodium in Breda gericht op talentontwikkeling. Als stichting helpt Phoenix jongeren door middel van muziek. Er vinden verschillende soorten evenementen en activiteiten plaats, van concerten tot bandworkshops. Het staat nog een beetje in de kinderschoenen, maar neem gerust contact met ze op.

 

Bekijk alle podia die zich inzetten voor talentontwikkeling op de kaart van Headroom.

Meer berichten

Translate