Top 3 Podia voor je album release

Hoe je een podium kiest voor je album release hangt af van je budget, technische wensen en je lokatie.

Podium voor je album release – Hoe vind je die? De liedjes zijn geschreven en opgenomen. De opnames zijn gemixt en gemasterd. Je hebt zelfs een kleine oplage vinyl gedrukt met jullie nieuwe release. Nou nog een paar keer goed oefenen. En dat wordt het toch echt tijd. Tijd om iedereen te verassen met jullie nieuwe album.

Maar waar?

 

Poppodia

Vrijwel iedere grote stad in Nederland heeft tegenwoordig een poppodium die je kan huren. Bijvoorbeeld Ekko in Utrecht, Fluor in Amersfoort, Cinetol in Amsterdam, Paard in Den Haag, Baroeg in Rotterdam, Doornroosje in Nijmegen, Hedon in Zwolle.

Dit zijn allemaal professionele podia, met alles erop en eraan. Denk aan geluidstechniek, lichttechniek, garderobe en een bar.

De prijzen beginnen vanaf ± 200,00 voor een dagdeel (avond). Zo kost een dagdeel bij Cinetol (Amsterdam) 250,00 euro (excl. btw). Cinetol is overigens één van de weinige podia die inzage biedt in de huurprijs.

 

Top 3 podia voor je album release

De keuze voor een geschikt podium voor je album release wordt naast de prijs ook bepaald door de lokatie en de voorzieningen. En om je een indruk te geven wat er allemaal te vinden is in Nederland heeft Headroom 3 podia in de spotlight gezet. Alle drie hebben ze zo hun eigen voordelen en nadelen.

 

 

1. Moira – Podium in Utrecht
In het hartje van Utrecht, aan de Singel schuilt Moira, voorheen een verzekeringsmaatschappij en nu een prachtig podium met expositie ruimte. Moira heeft een grote zaal met houten balkon en podium. Je huurt het al vanaf €134,00 voor een dagdeel van 12:00 tot 17:00. Toegankelijk voor alle muziekstijlen.

 

Podium voor je album release Moira

 

 

2. De Boemel – Podium in Tilburg
Eigenlijk een theater, maar ook een podium voor Singer songwriter, jazz en blues muziek. Het heeft een podium van 60 m2 en zitruimte voor 200 mensen. Als je opnames wilt maken kan je gebruik maken van 2 joystick camera’s die bevestigd zijn aan het plafond. Ideaal om je album release op te nemen!

 

Podium voor je album release De Boemel

 

 

3. Baroeg – Podium in Rotterdam

“De programmering van het podium richt zich voornamelijk op harde alternatieve muziek”. Voldoet je album aan deze beschrijving? Dan is Baroeg het ideale podium voor je album release. Baroeg organiseert ieder jaar een open-air festival. Hou het podium dus goed in de gaten.

 

Podium voor je album release Baroeg

Bekijk alle podia in Nederland op de kaart van Headroom.


Meer berichten

Translate